May 15, 2014

LGBT örgütlerinden işçi katliamına tepki



Soma’da yaşanan işçi katliamına bir tepki de LGBT örgütlerinden geldi. “İşçi katliamının sorumlularını tanıyoruz!” başlığıyla yayınlanan bildiride farklı toplumsal kesimlerin acısının kaynağında kapitalizmin ve ülkeyi faşizme sürükleyen AKP’nin yer aldığı belirtildi.
Tunca Özlen - soL
Yüzlerce işçinin hayatını kaybettiği maden faciasına tepki gösteren LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) örgütleri ortak bir bildiri yayınladı. Bildiride işçi katliamıyla geçmişte yaşanmış diğer acılar arasında bağ kurulurken, “Paranın saltanatını ve bu saltanat sürsün diye 12 yıldır ülkeyi faşizme sürükleyen AKP’yi çok iyi tanıyoruz!” ifadelerine yer verildi.
İşçilerin, kadınların ve Gezi’de yaşamını yitirenlerin katillerinin LGBT’lerin de katilleri olduğu belirtilirken, homofobiye ve transfobiye karşı mücadele ederken kapitalizmle hesaplaşmanın ve AKP’yle her başlıkta kavga vermenin kaçınılmaz olduğu vurgulandı.
İmzaya açılan basın açıklamasının tam metni şöyle:
İşçi katliamının sorumlularını tanıyoruz!
Onları sadece Soma’da yaşanan faciadan değil, hayatımızın içinden ve kapanmayan yaralarımızdan tanıyoruz.
Transların kapısını kaynakla kapatanları da, Van'da depremzedeleri görüntü kirliliği yaratıyorsunuz diyerek kentten sürmeye yeltenenleri de tanıyoruz. Eşcinsellerin yaşamına kastedenleri de, daha fazla kar için maden güvenliğini hiçe sayanları da tanıyoruz. Roboski’nin üzerini örtenleri de, yüzlerce Soma işçisini göz göre göre ölüme gönderenleri de tanıyoruz. Paranın saltanatını ve bu saltanat sürsün diye 12 yıldır ülkeyi faşizme sürükleyen AKP’yi çok iyi tanıyoruz!
İşçilerin, kadınların, Gezi şehitlerinin katilleri LGBT’lerin de katilleridir.
Homofobiye ve transfobiye karşı mücadele ederken, kapitalizm denen kanlı düzenle hesaplaşmanın, AKP’yle her başlıkta kavga vermenin kaçınılmazlığı buradadır. Katiller hepimizin ensesinde. Dün Ahmet Yıldız, dün Ali İsmail, dün madenciler… Bugün sıra kimde? Sıra hepimizde, kaderimiz söyledikleri gibi alnımızda değil ellerimizde, bunu iyi biliyoruz.
Başta ölen işçilerin yakınları olmak üzere tüm halkımıza baş sağlığı diliyoruz.
Mücadele etmedikçe ne baş sağlığı dilemek, ne acınızı paylaşıyoruz demek, ne mahsur kalanlar için dua etmek, ne de katillerine küfretmek bir anlam taşıyacaktır.
Tüm LGBT’leri ve ayrımcılık karşıtlarını katilleri başımızdan atmak ve ölümleri durdurmak için mücadeleye çağırıyoruz.
ANKA LGBT
Flu Baykuş
Gökkuşağının Kızılı
Hevi LGBTİ İnisiyatifi
Kaos GL
Liseli LGBTİ
Malatya LGBT
Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği
Yeniyol Queer
ZeugMadi LGBT
Boğaziçi’nde siyahlar içinde yürüyüş
Boğaziçi LuBUnya öğrenci topluluğu, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün’de yapacağı yürüyüşü Soma’da yaşamını yitiren işçilere adadı. “LGBTİ ve işçi cinayetleri politiktir!” başlığı ile çağrısı yapılan yürüyüş siyahlar içinde ve sessiz bir biçimde gerçekleşecek. Yürüyüş 16 Mayıs Cuma günü saat 17.00’de kütüphane önünden başlayacak.
KAYNAK : http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/lgbt-orgutlerinden-isci-katliamina-tepki-haberi-92474

No comments:

Post a Comment