May 20, 2015

Vahdet Gazetesi'ne Açık Mektup


Sevgili Vahdet ve diğer gerici gazeteler,
Liseli ve LGBTİ olmanın zorluğunu anlamış, mücadelemize öyle gönül vermiş olmalısın ki bizi sürekli haberlerine taşıyorsun!
Ancak çok klişesin.
Burada açık konuşalım:
Bizden, çocuk tecavüzünü normalleştiren porno film diliyle bahsetmen, "büyüklerin" güdümünde görmen, "Lut Kavmi, sapkınlar" gibi klişe ifadeler kullanman bizi derinden yaralıyor. Seni muhatap alamayacak kadar yoğun bir gündemimiz olmasına karşın sana bir iyilik yapmaya karar verdik. Mademki haber yapmayı bilmiyor, sadece nefret söyleminde bulunuyorsun; biz de sen kolayca haber yapabil diye bu sene yaptığımız her şeyi derleyip önüne koyduk. Buyrunuz efenim:

13 Şubat'ta "Bilimsel, laik, parasız, anadilde eğitim!" talebiyle boykot yaptık.
21 Şubat Dünya Anadil Günü'nde sokaktaydık.
Kadın katliamına, ikiyüzlü ahlakınıza karşı "Regl kanından değil, katledilen kadınların kanından utanın!" yazılı pedlerimizi dağıttık.
Özgür Meclis'te ve 12 Nisan mitinginde iç güvenlik torbanızı büzdük.
Dünya Seks İşçileri Günü'nde seks işçilerinin yaşadığı hak ihlallerini dile getirdik.
8 Mart'ta okul, devlet, aile, sevgili baskısına, heteronormatif masallarınıza karşı liseli, kadın, LBT özneler olarak alanlardaydık.
11 Mart'ta Berkin Elvan ve tüm katledilen arkadaşlarımız için ayaktaydık !
Toplumsal cinsiyet rollerinin şiddetine karşı Pembe Gün'de pembeler içinde sokaktaydık.
19 Nisanda Toplum Gönüllüleri Vakfı ile Ankara'da akran odaklı cinsel sağlık eğitimi gerçekleştirdik.
1 Mayıs'ta "Nerdesin Aşkım? 1 Mayıs'tayız Gardaş!" diye çağrı yaptık. Çünkü senin aktardığın gibi tek tip insanlar değiliz; "ayol" da deriz, "gardaş" da!
1 Mayıs'ta "Bugün Okullarınıza, Yarın Patronlarınıza Karşı Renklerimizle" ve "Ay, Ayol Her Yerdeyiz" diyerek alanlardaydık.
13 Mayıs'ta "Soma'yı Unutursak Renklerimiz Kararsın" diyerek Soma söyleşisini gerçekleştirdik.
17 Mayıs'ta ise "Sokaklar, liseler, kampüsler bu dünya bizimdir diyoruz!" sloganıyla homofobiye karşı direnmeye, ses çıkarmaya çağırdık. Hatta seni de çağırdık, özgürleş diye. Ama sen kendi nefret, tahakküm, baskı, şiddet kültürünün içinde öyle bir kaybolmuştun ki, bunu "sapkınlık" addettin ve nefretle karşıladın!
Ayrıca henüz plan aşamasında ama şimdiden haber uçuralım: Sadaka kültürüne inat dayanışma iftarı yapmayı planlıyoruz!
Hepimiz Sünni orucu tuttuğumuz için değil üstelik! Dostluğumuz ve yarattığımız dayanışma kültürü için yine Ankara sokaklarında birlikte olacağız.
Düşündüğünün aksine; Müslümanlık, Alevilik, Budizm, Şintoizm, ateizm, deizm, agnostisizm ve tüm diğer inanç/sızlık ve kimliklerimizle Liseli LGBTİ olarak heteroseksizme, nefrete, liselerdeki zorbalığa karşı mücadele ediyoruz.

Al bakalım, sen yorulma diye örgütümüzün bu seneki tüm eylemliliğini de özetledik. Daha ne yapalım?
El insaf ayol! 

Liseli LGBTİ Oluşumu

No comments:

Post a Comment