Mar 1, 2014

Akit Yine Nefret Kustu

1 Mart günü, medyanın yüz karası Yeni Akit gazetesinde çıkan, nefret söylemleriyle dolu haberi şiddetle kınıyoruz! 

Liseli LGBTİ Oluşumu, hiç bir kesimin etkisi altında kalmadan, hür iradeleriyle bir araya gelen, okulda, evde, sokakta gördükleri baskıyı hafifletmek, liseli lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks bireyleri bir araya toplamak amacıyla kurulmuştur. 

Haberde belirtildiği gibi liselilerin "masum dimağlarını bozmak" amacıyla değil, liselileri AKİT ve türevlerinin kirli zihniyetinden korumak, bu karanlık zihniyete karşı mücadele etmek amacıyla bir araya gelen biz liseli LGBTİ'ler, bu saldırılara karşısında sinmeyeceğimizi duyuruyoruz!

Resimlerimize uyguladıkları sansürün, ağızlarından çıkan pislik dolu sözcüklerin, kalemlerinden dökülen kanın, nefretin geldiği yeri biliyoruz! Bizler, bu pisliğe karşı örgütleniyor, bu karanlığı yok etme iradesi gösteriyoruz. Okulda, fabrikada, mecliste kısacası hayatın her alanında karşımıza çıkan, yolumuzu tıkayan bu karanlığın bilincindeyiz. Bu karanlığı elimizin tersiyle itmeyi "iyi biliriz". İterken ihtiyacımız olan güç de, lise sıralarındaki LGBTİ'lerin bileklerinde, yüreklerindedir. 

Bu yolda yanımızda olan başta LGBTİ derneklerine, ardından Agos, Kaos GL ve T24'e ve bundan sonraki süreçlerde yanımızda yer alacak her kişiye, kuruma teşekkürlerimizi iletiyoruz. 

Yalnız ya da yanlış değiliz.

Burdayız, alışın, gitmiyoruz!

haberi okumak için: 
http://www.yeniakit.com.tr/haber/sapkinlar-liselere-el-atti-12254.html

No comments:

Post a Comment